Bruny Island
10 februari 2025 - Bruny Island, Australië
We zijn op Bruny Island. Een geliefde vakantieplek voor Australiërs. Het is wat drukker dan normaal. De Aussies hebben een lang weekend, maandag is een feestdag.
Bruny Island is niet groot en dan toch nog verdeeld in Noord en Zuid Bruny. Ze zitten aan elkaar vast door een 5 km lange landstrook genoemd The Neck.
We staan op campings in nationale parken. Kost weinig tot niets maar dan heb je ook niets behalve een wc zonder water, zogeheten long drop toilets. De campings zijn meestal prachtig gelegen.
We zijn naar een van de zuidelijkste punten van Australië geweest, een vuurtoren. Die vuurtoren is de 1 na oudste nog bestaande van Australië. Het uitzicht is geweldig. Hij werkt niet meer sinds 1996, verderop staat nu een digitale. Er is een klein museumpje met veel oude apparaten en spullen over hoe het allemaal werkte. Leuk om te zien en te lezen. Met een beetje voorstellingsvermogen kan je ver weg de Zuidpool zien liggen. Er zit niets meer tussen
Het is vooral een leeg eiland met vakantiehuizen. Er zijn 2 dorpen maar je rijdt er doorheen zonder dat je door hebt dat het een dorp is. Er staan verspreid wat huizen en dat is het. Er is welgeteld 1 winkel op het hele eiland waar je wat vers spul kunt kopen. Verder is er niets. Soms langs de weg. We konden bv vers gebakken brood kopen wat in een oude ijskast ligt, verpakt en wel. Geld graag gepast in de bus gooien. Kennelijk een bekend adres want het reed er af en aan. Er is op gerekend want er lag ook veel brood. Erg prettig want een bakker is er niet.
Vanavond gaan we kijken of we pinguïns zien.
Helaas, ze zijn niet gekomen in de tijd dat wij er waren. We hebben 1,5 uur gewacht 🤷♀️. We hebben wel de chicks, kuikens, gehoord. Die hebben duidelijk honger. De chicks zijn niet te zien. Ze zitten allemaal in dicht struikgewas verstopt.
Tot nu toe valt het me tegen wat we zien aan wildlife. We hebben wat pademelons gezien maar dat is het dan ook wel. Er zijn hier ook witte wallabies maar helaas niet voor onze ogen. Die zitten meer in het binnenland, daar kunnen en mogen we niet komen. Wij gaan met onze camper wel over de onverharde wegen maar niet over wegen waar je alleen met 4w drive kan komen.
Het eiland is langgerekt waardoor je regelmatig aan 2 kanten prachtig uitzicht hebt. Ook tijdens onze wandelingen. Echt heel gaaf.
Karen:10 februari 2025Mooi hoor. Wat een prachtig land.
Erika:10 februari 2025Mooi zeg!
Lydia en Co:10 februari 2025Mooi, geniet van afstand mee.
Paul:10 februari 2025Wat is een padelemon?
Betsy:10 februari 2025Een soort kleine kangoeroe, wel 4x zo klein. Er staat een foto van in de fotogalerij.
Luttie:10 februari 2025Ziet er heel mooi uit ook de vuurtoren lijkt me nog heel gaaf.
Marianna Kok:10 februari 2025Jullie zien er mooi uit en deze prachtige natuur!