Narawntapu NP, Tarkine Scenic Drive
1 maart 2025 - Stanley, Australië
We zijn 4 dagen in Narawntapu NP gebleven. Schitterend weer. Vorig jaar zijn we hier ook geweest. Dat was ons goed bevallen vandaar dat we er weer zijn. Prachtige omgeving, vlakbij een gigantisch breed zandstrand, bij eb, waar niemand is. Gewoon heel relaxed. Rinie heeft een paar langere wandelingen gemaakt die ook steile stukken heeft. Ik doe het rustiger aan. Kortere wandelingen en niet te moeilijk 😁. Het is een afwisselend landschap met veel wallabies en van die loop/renkippen noem ik ze maar. Ze rennen zo snel achter elkaar aan dat ik niet eens de kans krijg om een foto te maken want dan zitten ze alweer in de struiken. Er zijn ook kangaroes maar niet zoveel als vorig jaar. Mevrouw van het visitorcentre zei dat dat komt omdat het te warm voor ze is. Ik heb ze wel breeduit zien liggen in de schaduw van wat struiken. Verstandig!
Op de camping lopen de wallabies in alle maten in de schemering voor je voeten. Ze zijn zo grappig. Sta ik te koken, staan ze rustig naar binnen te kijken.
Morgen gaan we verder want zo'n beetje alles is op.
Zo, alles is weer aangevuld. We gaan in een paar stappen naar de westkant van Tasmanië. Daar schijnt ook een mooi NP te zijn. We rijden geen lange stukken, hooguit 1,5 à 2 uur per keer. Dat schiet natuurlijk niet op maar daar zitten we niet mee. We hebben de tijd.
We zijn nu in Burnie en proberen vanavond een paar pinguïns te spotten.
We hebben ze gezien. Jonkies die op hun ouders wachten, zo schattig.
Op de camping hebben ze zomaar goede wifi. Een zeldzaamheid hier op Tasmanië. We zijn gelijk alles aan het updaten. Was ook nodig.
Ik ga kijken of het lukt om de videootjes te uploaden. GELUKT. Kijk maar als je zin hebt in pinguïns en een wombat.
En verder gaan we weer. Naar het noordwesten, Marrawah. Prachtige kust. Ook hier weer een giga breed zandstrand. Zelfs bij vloed is het nog breed. Er wordt hier veel aan golfsurfen gedaan. Toen wij er waren was er helaas niet zoveel te zien aan surfen.
We zijn afgezakt naar het Arthur River NP. Bij het visitorcentre kregen we een foldertje over de Tarkine Scenic Drive. Het ligt in het verlengde van waar we waren. Gaan we doen.
Het is een route van ongeveer 150 km door rainforest. Is weer eens wat anders dan langs de kust. Gelukkig is het uitstekend wandelweer. Langs de route kan je namelijk hier en daar korte en/of lange wandelingen maken. Je rijdt en wandelt door bossen met hier en daar doorkijkjes op de Arthur River. Gelukkig zijn de bomen en planten variërend in hoogte en soorten anders is het wel saai, dan is het net of je door een eindeloos groen woud rijdt. We hebben allerlei soorten varens gezien zowel klein, hoog en groot, het zijn soms net palmen. Ook eucalyptusbomen en een heleboel andere soorten. Onderweg een paar korte wandelingen samen gemaakt.
Inmiddels zijn we weer in de bewoonde wereld, in Stanley, ook prettig.

En wat goed dat jullie de tijd nemen om op een fijne plek iets langer te blijven, dat is extra genieten.
Prachtige vergezichten. Wij genieten mee👍
met mooie foto's en een trotse Rinie.
Ik hoop dat jullie weer helemaal gezond zijn en rustig nog meer kunnen ontdekken.