Algemeen en pinguïns

21 februari 2025 - Bakers Beach, Australië

Geen spectaculaire activiteiten op het moment. We rijden mooie routes van het ene naar het andere nationale park. Langs de kust, door bossen, lege vlaktes, erg afwisselend. We waren op een basiccamping heel erg afgelegen aan de kust middenin de natuur, zelfs daar nog toptoiletten. Eigelijk wilden we daar nog blijven maar de weersvooruitzichten voor morgen waren heel slecht. Zo slecht met waarschuwing voor noodweer dat we er voor gekozen hebben om meer het binnenland in te trekken. We hadden heel veel over gravel en onverharde paden gereden om daar te komen en waren bang dat we vast zouden komen te zitten. Storm, regen, onweer, de hele rataplan is de voorspelling. Maar we hebben daar wel onze 1e wombat gezien, hopelijk komen we er nog meer tegen. Deze liep rustig rond te scharrelen, zo schattig.

Wombat heeft jeuk

We wilden daar blijven om even bij komen. We zijn al een paar weken aan het kwakkelen. Beide grieperig geweest. Rinie is al aardig opgeknapt. Ik was ook aan de beterende hand. Maar het kwam in volle hevigheid weer terug.
Ik hoest al weken de longen uit mijn lijf en mijn oor zit dicht. Ik dacht dat het gewoon oorsmeer was. Dus hup naar een huisarts en vragen of hij het eruit wil spoelen. Blijkt er niet of nauwelijks oorsmeer in te zitten maar vocht achter het trommelvlies 🤷‍♀️. Nu neusspray en hoestdrank gebruiken en hopelijk gaat het over.
Het ging dus niet over maar het werd erger. Weer naar een  huisarts, heb ik een middenoorontsteking. Hoe dan? Nog nooit gehad. Dus nu een antibioticakuur. Heeeeeeeel lang geleden dat ik antibiotica heb geslikt. Afwachten maar.

Wist je dat heel veel Aussies op blote voeten lopen wat voor ondergrond het ook is. Het zijn echte buitenmensen. Ze lopen ook bijna allemaal in korte broek, korte rokjes, korte mouwen, blote buiken, topjes, ook als het 12 gr. is, regent en er een koude wind staat. Het weer gaat hier namelijk alle kanten op. De ene dag is het schitterend weer en de andere dag koud, bewolkt, winderig.
Ze barbecuen ook allemaal, hebben grote auto’s, 4w drive en grote caravans.

Wij doen onze boodschappen meestal bij een bepaalde supermarkt als die in de buurt is. Bij die supermarkt hebben ze als service dat ze je  boodschappen inpakken als je dat wilt en zelfs naar de auto brengen als dat nodig is. De tas wordt in een bepaalde standaard gehangen en door de caissière gevuld. Kost meer tijd dus je moet geduld hebben. Wij doen het altijd zelf. Ze hebben ook zelfbediening kassa's hoor zoals tegenwoordig overal in NL. In Griekenland heb ik ze trouwens nog nooit gezien. En bij die supermarkt hebben ze de lekkerste mango's die ik ooit gegeten hebt. We eten er elke dag 1 met z'n 2en.
Er zijn bakkers maar dat zijn niet de bakkers die wij gewend zijn. Ze hebben weinig keus in brood, goed volkorenbrood is een zeldzaamheid. Nee, ze hebben voornamelijk belegde broodjes, pies, zoete lekkernijen en koffie. Erg lekker. Het is alleen jammer dat ze allemaal sluiten om 14.00 uur. Ik snap het wel want ze gaan meestal open om 6 uur half 7. Tja, dan heb je om 14.00 er al een hele werkdag opzitten.
Hetzelfde geldt voor koffiezaakjes. Sluiten ook om 14.00 uur.

Lekker bakkie marshmallow als je er van houdt. Ik niet, Rinie vond het wel te doen.

We hebben eindelijk pinguïns gezien. We zijn speciaal naar die plek gereden omdat ze daar tours doen met 100% zekerheid. En dat klopt, ze waren er. Ze komen kort na zonsondergang en vertrekken weer met zonsopgang om te gaan vissen. Pinguïns lopen altijd dezelfde weg in en uit de zee naar hun nesten.
Waar wij waren is een kolonie van 3 tot 5000 little blue pinguïns. Ze zijn klein, max 45 cm hoog maar so cute. De organisatie weet natuurlijk precies waar ze lopen en hebben grote speciale lampen. Gewone zaklantaarn is schadelijk voor ze dan raken ze gedesoriënteerd en kunnen ze hun chicks niet meer vinden.
We werden hier en daar op een rij gezet en dan lopen ze zo langs je heen op een meter afstand. Ook de kleintjes hebben we gezien, er waren er een paar aan het spelen.
Rinie heeft heel veel foto’s/videootjes gemaakt. Ik heb er een paar uit geselecteerd. Het is best lastig om aardige foto/video's te krijgen. Het is donker en de grote lamp van de organisatie is of blijft niet altijd schijnen waar jij wilt. Maar goed, ze zijn best aardig.

Pinguïns onderwegnaar hun nest.

PS de videootjes houden jullie nog tegoed zowel van de pinguïns als de wombat. Ik krijg ze niet, waar we nu zijn, geupload. Het bereik is niet goed genoeg. Foto’s zijn wel gelukt, staan in de fotogalerij.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Wanda:
    21 februari 2025
    Wat een prachtig land, je zou die dieren toch allemaal willen knuffelen. Zo schattig. En heel veel beterschap. Ik hoop dat alles snel over is. Knufffff🥰🥰🥰
  2. Anita:
    21 februari 2025
    Wat een mooie natuur. Dank dat wij van ern afstandje met jullie mee mogen genieten. ❤️
  3. Erika:
    21 februari 2025
    Beterschap met die oorontsteking! Hopelijk knappen jullie goed op om te genieten van al dat moois daar!
  4. Barbara & Norbert:
    21 februari 2025
    Wie schade, daß es Euch beide mit der Erkältung erwischt hat! Dieses Virus ist rund um die Welt gewandert! Wunderschöne Bilder und interessante Geschichten! Herrlich, wenn sich in derr Dämmerung Schwärme von Rosellas in ihrem Übernachtungsbaum sammeln und irre laut! Da sind die Pinguine schon leiser :)))
    Gute Besserung, genießt die Zeit!
  5. Heidi:
    21 februari 2025
    Vervelend dat jullie niet fit zijn. Hopelijk gaat het snel beter. Maar zo te lezen weerhoud het jullie gelukkig niet van het reizen. Altijd leuk om jullie verslag te lezen en mooi om te lezen dat die aussies anders leven dan wij. Voor 2-en koffie drinken dan maar 😁
  6. Marianna Kok:
    22 februari 2025
    Het wordt toch geen gewoonte van je om ziek te worden als je een mooie reis maakt? Snel dat abonnement inleveren, lijkt mij een goed plan😉 weer mooie foto’s. Die strakblauwe luchten trekken behoorlijk moet ik zeggen. Ik hoop dat je snel opknapt en kunt blijven genieten van al dat moois. Groetjes van ons
  7. Luttie:
    22 februari 2025
    Een tikkeltje jaloers ben ik wel maar ik gun het jullie van harte. Mooie foto's en mooi uitgebreid verhaal. Helaas jammer om niet helemaal fit te zijn maar doe rustig aan het gaat zeker weer over.
    Groetjes, Luttie
  8. Elly:
    22 februari 2025
    Mooi weer hoor! Mooie foto's ook. Jammer dat jullie ziek zijn. Alweer. Beterschap beide. Liefs Elly XXXXX
  9. Karen:
    23 februari 2025
    Mooie verhalen. Ik wens jullie allebei veel beterschap.