Laatste week in Tasmanië

11 maart 2025 - Cambridge, Australië

Onze laatste week is begonnen. We zitten nog steeds in het noorden en dalen langzaam af naar het zuiden.
We zaten in Stanley. Een gezellig toeristisch kustplaatsje. De camping ligt aan het strand. Op dat strand komen de pinguïns aan land. Ik had overdag al jongen tussen de rotsen zien zitten. Toen het begon te schemeren gingen we terug. En ja hoor, daar kwamen de kleintjes tevoorschijn. Ze stonden en liepen over het pad te wachten op hun ouders. De ouders kwamen gewoon de trap op, het was eb, naar hen toe. Wat een grappig gezicht. Ze lopen ook de camping op. Ik volgde er eentje om te kijken waar hij heen ging, maar verloor hem na een tijdje uit het oog in het donker. Ik moest ook opletten waar ik liep, want er sliepen overal wallaby's 😁.
Echt een coole extra van deze camping.

Pinguïn

Onderweg naar Narawntapu stopten we in Penguin, een plek waar ook pinguïns aan land komen. Dit stadje heeft het tot een toeristische trekpleister gemaakt. Grappig om te zien.

Gezellige vuilnisbakken Beetje groot uitgevallen

We zijn weer terug in Narawntapu.  Even wat ontspanning en nu kan ik weer een stukje lopen. Ik ben de lokale berg opgegaan en heb het gered, pffff. Wel een prachtig uitzicht.

Ik ben boven gekomen, pffff

Rinie: Camping Springlawn, Narawntapu National Park
Je hebt soms een plek waar je je meteen thuisvoelt, dit is zo'n plek voor ons allebei. Vraag ons niet waarom, dat kunnen we toch niet beantwoorden. Het is een kleine camping, max. 10 plekken. Je hebt er niets, behalve een toilet, warme douche en bij een paar plekken stroom.
Dichtstbijzijnde winkel op 25 minuten rijden, maar toch voelt het vertrouwd. Wallabies (kleine kangaroes), padimelons (nog kleinere kangaroes) en Australische snelle kippen scharrelen rond. We hadden zelfs een huiswallaby die bij het ontbijt altijd even komt kijken en dan stukjes fruit krijgt. Voor ons een perfecte plek.

Aarbeienkroontjes eten

We zijn nu in een andere uithoek met slecht bereik. Gordon Dam. Een prachtige route naar de dam. De enorme dam is erg indrukwekkend. De camping is er niet ver vandaan en ligt schitterend aan het meer. Vrij kamperen, toilet aanwezig, altijd prettig.
We blijven hier een paar dagen. Het is een lang weekend voor Tasmanië, overal erg druk en maandag alles gesloten, Labour day. Maar hier is het heerlijk rustig.
Op de camping kwam ook een wandelgroep. Rinie mag met ze meelopen. Ik doe niet mee, allemaal bergen rondom. Geen vlakke wandeling. Maar voor Rinie is het prettig.

Enorm hè Rinie is met een wandelgroep mee en dat ging meteen steil omhoog

Terug in de bewoonde wereld, Hobart. Het was erg warm, 31° en ineens binnen een uur 19° met een harde frisse wind. Heel apart. Het is even wennen aan de drukte na de rustige wereld van nationale parken. We staan op een gewone camping. Even alles opladen, zelfs de powerbanks waren leeg, en de was doen. Morgen inpakken en camper inleveren. Een nachtje in een hotel bij het vliegveld want we vliegen al om half negen richting Singapore.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Elly:
    11 maart 2025
    Super geweldig!!!! Wij zijn momenteel in het koude Nederland. Brrr!
  2. Jolanda:
    11 maart 2025
    Wat een mooie foto's weer, lijkt me prachtig om daar te wandelen.
    Wat gaat de tijd snel, nu weer terug naar 🇬🇷❓️ of nog ergens anders vertoeven.
    Veel plezier nog👋
  3. Jos en Will:
    11 maart 2025
    Weer even mogen meegenieten van jullie bijzondere avontuur. Wat een ervaring om dit allemaal mee te mogen maken, de de grootsheid van de natuur en de bijzondere dieren,…. Geen hond gezien op jullie reisfoto’s 😜.

Maar komt er nu helaas langzaam een einde aan deze reis. Vandaag Australië , morgen Singapore, zaterdag Griekenland. Wauw 👍.
  4. Diana-Takis:
    11 maart 2025
    Jullie hebben weer een mooie rondreis gedaan 🐧 🦘... Geniet van jullie laatste dag en fijne terugreis ✈️
  5. Erika:
    Prachtig allemaal!!
  6. Barbara & Norbert:
    11 maart 2025
    Pinguine und Wallabys sind Eure neuen Lieblingstiere🤗❗️Es klingt fast so, als wolltet Ihr jetzt nach Narawntapu auswandern😁 und es ist toll, daß Du wieder besser laufen kannst.
    Ihr hattet wirklich eine schöne Zeit, leider geht es nun zurück, aber zurück in Eure neue Heimat Griechenland! Wie schön ist das denn😉😊❗️Liebe Grüße und gute Rückflüge
  7. Axel en Rien:
    11 maart 2025
    We hebben genoten van jullie belevenissen! Heel veel dank dat je er de tijd voor nam,
    Goede thuisreis.
  8. Luttie:
    11 maart 2025
    Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Nu alweer de laatste week van deze prachtige reis maar ... Griekenland is ook mooi en de hondjes wachten vol ongeduld op jullie thuiskomst
    Geniet van de laatste dagen en kom veilig thuis 🙋‍♀️🤗
  9. Wanda:
    13 maart 2025
    Wauw... Die dam. Je vraagt je dan af "Hoe hebben ze het gebouwd". Het ziet er indrukwekkend uit. Wat een mooie foto's. Toch nog pinguïns gevonden die groter zijn dan jullie.😅
  10. Heidi:
    13 maart 2025
    Ik heb geen melding van een update gehad dus liep wat achter. Had ik vanavond mooi wat te lezen. Wat een foto’s weer en leuke verhalen. Mooi dat jullie programma ruimte heeft om spontane dingen die op jullie pad komen te doen zoals de Tarkin Scenic Drive.
    En dan ineens zijn jullie alweer op de terugweg. Goede reis terug 🙋🏻‍♀️