Last but not least: Singapore

14 maart 2025 - Changi Airport, Singapore

Wat een wereld van verschil. Van de rust in de natuur naar een stadstaat: Singapore. Wat een drukte en warmte. Leuk voor een paar dagen. Andere warmte dan in Tasmanië, hier is het drukkend warm.
We hebben veel gelopen, ook weer andere dingen gezien dan vorig jaar. Ik vind het toch wel bijzonder, ze hebben heel veel grote winkelcentra en vaak nog naast elkaar ook. Je begrijpt niet dat het rendabel is.
Wat prettig is, is dat je veelal overdekt kan lopen. Overal is een overkapping over de trottoirs, bescherming voor zon en regen.
Vandaag zijn we van het grote winkelcentra gebied naar Chinatown gelopen. In de buurt van dat gebied zijn nog een paar mooi bewaarde en gerenoveerde huizen te zien.

Tussen de hoge wolkenkrabbers ook leuke huizen in het groen

In die buurt zijn de prijzen voor je natje en je droogje niet goedkoop.
Dat is wel anders in Chinatown en bij ons hotel in de buurt. Daar hebben we lekker gegeten en gedronken voor weinig geld.
Van Chinatown met de metro terug naar het hotel. Het openbaar vervoer is hier fantastisch, overzichtelijk en duidelijk. Het is goedkoop en je hoeft geen kaartjes te kopen, je kan gewoon met je bankpas door het poortje. Er zijn veel metrolijnen, ook boven en onder elkaar. Ze zijn zonder bestuurder, het gaat allemaal automatisch. Daar kan Amsterdam nog wel wat van leren.

Onze laatste dag zijn we naar een andere buurt gegaan, Little India. Daar ontbeten met een soort pannenkoek met ei en ui en saus, was erg lekker.

Ontbijt, kies maar uit 😄 Maar het was lekker. Een soort ei/ui pannenkoek.

Verder een beetje rondgelopen. We kwamen door een straat waar alleen juweliers zijn. Dat je denkt, hoe dan???? Er zijn sowieso veel juweliers in Singapore.

Heel veel juweliers, ongelooflijk. Allemaal naast elkaar, straat vol. Kennelijk big business.

Inmiddels zijn we op het vliegveld. We gaan via Abu Dabi naar Athene, naar huis. Het is mooi geweest. Rinie wil heel snel weer terug, hij heeft nu al heimwee 🤷‍♀️
Rest mij onze oppassers van huis, haard en niet te vergeten de honden hartelijk te bedanken. We zijn er blij mee.
Jullie allemaal bedankt voor het 'meereizen' en jullie reacties 🙋‍♀️🙋‍♂️

1. Barbara & Norbert:
    14 maart 2025
    Hi, so schöne Bilder und nochmal ganz andere Eindrücke wie zuvor in Tasmanien! Leider geht auch diese wunderbare Reise nun zu Ende und ich verstehe Rinies 'Heimweh schon jetzt'
    sehr gut! Noch einen guten Heimflug und freut Euch auf Euer schönes Zuhause in Iria!
  2. Luttie:
    14 maart 2025
    Fijne terugreis en bedankt voor alle verhalen! 🙋‍♀️🥰
  3. Erika:
    Welkom thuis!!!
  4. Jos en Will:
    14 maart 2025
    Ook voor de laatste etappe wensen wij jullie een veilige relaxte reis.
    Jullie vier viervoeters staan al te trappelen om jullie weer te zien!
  5. Wanda:
    14 maart 2025
    Wat een mooie fotos, ja dat zal zeker een overgang zijn geweest. Heb een prettige reis naar huis en de honden zullen heel blij zijn jullie weer te zien.😘
  6. Jolanda:
    15 maart 2025
    Hele fijne terugreis en leuk zo alles via deze blogs te lezen.
  7. Karen:
    18 maart 2025
    Dank voor de verhalen en de foto's. Welkom thuis.